. ..................... Σελίδες για τις δραστηριότητες του Συλλόγου Αρκάδων Ραφήνας, Νέας Μάκρης, Μαραθώνα * "Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης" ...............................
Επιμέλεια σελίδας: Πάνος Σ. Αϊβαλής, δημοσιογράφος, σύμβουλος έκδοσης της εφημ. "Αρκαδικό Βήμα" * επικοινωνία: kepeme@gmail.com

Θα μας βρείτε και στο Facebook

Θα μας βρείτε και στο Facebook
πατήστε στην εικόνα

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Χαιρετισμό από τον Πέτρο Κατσή Πρόεδρο του Συλλόγου Αρκάδων Μαραθώνα, Ν. Μάκρης & Ραφήνας "Ο Θ. Κολοκοτρώνης".

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ



Καλή σας ημέρα και σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας εδώ.
Κατ αρχή θα πρέπει να ευχαριστήσουμε όλους τους υπεύθυνους του «Μουσείου του Μαραθωνίου Δρόμου», για την παραχώρηση του χώρου για τη σημερινή μας συνάντηση.
Τούτος, άλλωστε, ο τόπος, έχει ήδη τιμηθεί με τα προσωπικά είδη του πατριώτη μας Μαραθωνοδρόμου και ειρηνιστή Γρηγόρη Λαμπράκη.
Κυρίες και κύριοι, αγαπητέ τιμώμενε πατριώτη, σας ευχαριστούμε για τη σημερινή σας παρουσία εδώ.
Πατριώτες,
Όλοι μας, ξεκινώντας από την Αρκαδία απλώσαμε γύρω κουβαλώντας μαζί μας τις αξίες και τη λεβεντιά του τόπου μας:
Αυτά τα προικιά τα βλέπουμε να ανθίζουνε και να βγάζουν καρπούς σε τούτο το βιβλίο του συμπατριώτη μας καθηγητή Δ(ημήτρη. Ανδριόπουλου.
•  Βλέπουμε αναφορές στη ρίζα της φιλοσοφίας μας
• βρίσκουμε τη βαθιά αναζήτηση για το που βρίσκεται η αξία της ανθρώπινης                   ζωής και ποιες είναι οι αξίες μιας κοινωνίας,
Μα, πρώτα -πρώτα, ανοίγοντας το βιβλίο, αντικρίζουμε τούτη την Αρκαδική ομορφιά τη Μαρία Ανδριοπούλου, κόρη του συγγραφέα. Το βιβλίο είναι αφιερωμένο σ’ εκείνη, και τον πρόωρο χαμό της. Μέσα θα βρούμε και τις σημειώσεις της για μια μελέτη της για την Ιατρική Ηθική.
Είμαστε πιο φτωχοί Μαρία, με το χαμό σου. Χάσαμε ένα ανήσυχο, πρωτοπόρο πνεύμα που είχε πολλά να δώσει στις δύσκολες τούτες μέρες που περνάει ο τόπος μας.
Γιατί, αυτό είναι που χρειαζόμαστε: Πρωτοπόρους.
Και η διανόηση είναι πρωτοπορία.
Από τη διανόηση περιμένουμε να μπει μπροστά ώστε να πάμε ένα βήμα παραπέρα, τιμώντας τον άνθρωπο, την κοινωνία και της αιώνιες αξίες.
Αυτό περιμένουμε. Τη διανόηση να μας φέρει την ποιοτική αλλαγή.
Ποιος θα το κάνει; Οι πολιτικοί;
Σήμερα, περισσότερο από ποτέ ισχύουν τα λόγια του συμπατριώτη μας, Αλέξανδρου Παπαναστασίου αρχηγού του Εργατικού και Αγροτικού Κόμματος :
«Αλίμονο στο λαό που κυβερνιέται από πολιτικούς που τα σπλάχνα τους δεν συνταράζει ανησυχία πνευματική, που η καρδιά τους δεν συγκινείται για το ωραίο. Τέτοιος πολιτικός είναι η πιο μεγάλη κατάρα κι αδικία για έναν τόπο».
Αυτό ισχύει σε όλο τον κόσμο στις μέρες μας.
Γι αυτό περιμένουμε από τη διανόηση να κάνει την ουσιαστική στροφή στην Αλήθεια και τη Δικαιοσύνη των λαών, στην ποιότητα και τις αξίες των ανθρώπων.
Ευχαριστούμε πολύ. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου