. ..................... Σελίδες για τις δραστηριότητες του Συλλόγου Αρκάδων Ραφήνας, Νέας Μάκρης, Μαραθώνα * "Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης" ...............................
Επιμέλεια σελίδας: Πάνος Σ. Αϊβαλής, δημοσιογράφος, σύμβουλος έκδοσης της εφημ. "Αρκαδικό Βήμα" * επικοινωνία: kepeme@gmail.com

Θα μας βρείτε και στο Facebook

Θα μας βρείτε και στο Facebook
πατήστε στην εικόνα

Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Ο Σύλλογος Πελοποννησίων Ρόδου ο ΜΩΡΙΑΣ συμπλήρωσε το 2015 '' 50 χρόνια'' παρουσίας - εθελοντικής προσφοράς στον πολιτισμό.











Ένας Σύλλογος μια Ιστορία.....

Ιστορικά το πάντρεμα Πελοποννησίων και Ροδίων ανάγεται από τα αρχαία χρόνια , τότε που ο Δάμαγητος με προτροπή του κοινού θεού Απόλλωνα , πήρε γυναίκα του την κόρη του Βασιλιά των Μεσσηνίων Αριστομένη και από το γάμο αυτό προήλθε ο γνωστός Ολυμπιονίκης Διαγόρας και οι Διαγορίδες.
Είναι ωραίο να γνωρίζεις τις ρίζες σου, τα ήθη και τα έθιμα της πατρίδας σου , αυτά είναι Πολιτισμός και η Παράδοση είναι Πολιτισμός που περνά από γενιά σε γενιά από χέρι σε χέρι και εξασφαλίζει την Ιστορική ποιότητα του παρελθόντος. 

Στο πλαίσιο των δράσεων του Συλλόγου Πελοποννησίων Ρόδου '' Ο ΜΩΡΙΑΣ '' αναφέρουμε , την υιοθεσία του Μοναστηριού των Τριών Ταξιαρχών που εορτάζει στις 5 Σεπτεμβρίου με εσπερινό και παρουσία της χορευτικής μας ομάδας αλλα και δράσεις όπως Συναυλίες Παραδοσιακής Μουσικής με τιμώμενο πρόσωπο τον Δάσκαλο κ. Χρόνη Αηδονίδη - Συναυλίες έντεχνου αλλά και κλασσικού ρεπερτορίου , παρουσιάσεις βιβλίων όπως το Παραμύθι της Μουσικής της κ. Βασιλικής Νευροκοπλή και το βιβλίο της ιατρού κ.Ελευθερίας Κρικέλη. 

Εσπερίδα για τον Πολιτισμό σε συνεργασία με το Κέντρο Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών. 
Δυο ξεχωριστές δράσεις Θρησκευτικού και Ιστορικού περιεχομένου - δυο ξεχωριστά Σύμβολα - ήταν η άφιξη και παραμονή στο νησί μας του Ιστορικού Λαβαρου από την Αγία Λαύρα και η Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Μαλεβής. 


Καλεσμένοι του Συλλόγου μας επίσης οι Συμπατριώτες μας καθηγητές κ. Σαράντος Καργάκος και ο Ακαδημαϊκός κ. Θανάσης Βαλτινός και ο Μουσικός κ. Παναγιώτης Λάλεζας.
Δράσεις για τα παιδιά στην αύρα των ημερών των Χριστουγέννων με φιλανθρωπικό χαρακτήρα.
Χορευτικά Τμήματα και Τμήμα Χορωδίας λειτουργούν από το 2010.


Δημοσίευμα της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στο φύλλο Ιούνιος-Ιούλιος 2017
για τις δραστηριότητες του Συλλόγου Πελοποννησίων Ρόδου "Ο Μοριάς"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου